Hovädzie po burgundsky
V hrnci opečieme nakrájanú slaninku do zlatista. Keď je hotová, odložíme ju nabok a vo výpeku opečieme z každej strany […]
Šafránové rizoto so špargľou a nivou
Na masle opražíme šalotkovú cibuľku, pridáme rizotovú ryžu, jemne opražíme a podlejeme bielym suchým vínom. Necháme vypariť alkohol, asi tak […]
Zabíjačkové špeciality
Zabíjačka je jednou z mála tradícií, ktorá má okrem gastronomického aj spoločenský rozmer. V období zabíjačky sa totiž k členom domácnosti pripája aj […]
Jaternice
Najskôr si uvaríme jeden kilogram ryže vo vývare, v ktorom sme varili hlavu, pľúca, kolená, kože, pečeň, slezinu, obličky, bôčik […]
Krvavničky
Sendviče, pokrájané na menšie kocky jemne pokropíme obarom, v ktorom sa varilo mäso. Pridáme surovú krv a dobre premiešame. Primiešame […]