Karfiol
V našich končinách sa pre túto zeleninu používa označenie karfiol, ale botanicky správny názov je kapusta obyčajná karfiolová. Jeho pôvod […]
Cibuľa
Cibuľa bola už v stredoveku veľmi obľúbeným liečivým prostriedkom a to nielen v Číne, Indii či na Blízkom východe, odkiaľ […]
Zapekaná cibuľa
Cibuľu očistíme a vrch zrežeme o jednu štvrtinu. Polejeme bielym suchým vínom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 160°C, […]
Cibuľová polievka
Nakrájanú cibuľu opekáme v hrnci dohneda. Ku koncu pridáme trochu cukru, ktorý necháme skaramelizovať. Následne cibuľu zalejeme hovädzím vývarom, do […]
Cibuľové trio
Nadrobno nakrájanú cibuľu zalejeme šľahačkovou smotanou a varíme, kým nebude cibuľa úplne mäkká. Všetko poriadne rozmixujeme na jemnú kašu, precedíme […]