
Cibuľa
Cibuľa bola už v stredoveku veľmi obľúbeným liečivým prostriedkom a to nielen v Číne, Indii či na Blízkom východe, odkiaľ […]
Jedlá s vínom
Dobré jedlo a víno sú overenou dvojicou už od nepamäti. Správne nakombinované víno dokáže krásne pozdvihnúť nielen jedlo, ale aj […]
Hovädzie po burgundsky
V hrnci opečieme nakrájanú slaninku do zlatista. Keď je hotová, odložíme ju nabok a vo výpeku opečieme z každej strany […]
Hruška na červenom víne
Hrušku ošúpeme, rozpolíme a varíme v červenom víne, do ktorého pridáme trochu cukru, škorice, klinčeky a aníz. Podávame na čokoládovej […]
Srnčia sviečková s omáčkou z červeného vína
Srnčiu sviečkovú necháme vytemperovať pri izbovej teplote aspoň dve hodiny. Potom ju z každej strany opečieme na rozpálenej panvici a vložíme ešte […]