
Pečená prepelica so špenátom
Osolenú prepelicu opečieme na panvici z každej strany a dáme dopiecť na desať minút do rúry rozohriatej na 170°C. Medzitým […]
Zemiaková placka so šalátom
Surové zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme trochu cesnaku, majoránku, vajíčko, soľ, čierne mleté korenie a trochu hladkej múky. Všetko […]
Zemiakový jež
Do zemiaku urobíme zárezy tak, aby medzi nimi boli približne tri milimetre. Medzery naplníme bryndzou, posypeme tymianom a dáme zapiecť do rúry […]
Zapekaný zemiak
Zemiak si prerežeme po dĺžke a na osem minút ho dáme variť do osolenej vody. Potom naň uložíme na cibuľke orestované […]
Zemiaková ruža
Zemiaky dve minúty povaríme v slanej vode. Lístkové cesto narežeme na približne osem centimetrov široký a dvadsať centimetrov dlhý pás. Na hornú […]