Cibuľová polievka
Nakrájanú cibuľu opekáme v hrnci dohneda. Ku koncu pridáme trochu cukru, ktorý necháme skaramelizovať. Následne cibuľu zalejeme hovädzím vývarom, do […]
Tagliatelle s dubákmi
V osolenej vode uvaríme tagliatelle. Medzitým si na panvici opečieme dubáky so strúčikmi cesnaku, ktoré zalejeme trochou bieleho suchého vína. Keď […]
Opečené dubáky s hriankou
Na panvici si na oleji do zlatista opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájané dubáky, ktoré jemne podlejeme bielym suchých vínom […]
Prepelica
Prepelica pochádza z oblasti, ktorá sa rozprestiera medzi Indočínou a Japonskom. V Európe sa začala chovať až v štyridsiatych rokoch […]
Plnená prepelica
V miske zmiešame nakrájané rožky, hydinovú pečienku, čerstvú petržlenovú vňať, rozšľahané vajíčka, trochu mlieka, soľ a čierne korenie. Zmesou naplníme […]