Jedlá s vínom

Dobré jedlo a víno sú overenou dvojicou už od nepamäti. Správne nakombinované víno dokáže krásne pozdvihnúť nielen jedlo, ale aj samotné víno tak ukáže rôzne ukryté vnemy. Existujú všeobecne zaužívané a vhodné kombinácie, ako napríklad ryby a biele víno, divina s červeným, alebo vína s vyšším zvyškovým cukrom a dezerty.

Víno sa však dokáže dostať k jedlu oveľa skôr ako pri samotnom servírovaní. Je aj súčasťou prípravy jedál. Pri niektorých iba dotvára celkový charakter, pri iných je dokonca nevyhnutnou súčasťou receptu. Víno a jedlo sú skrátka veľkí kamaráti, ktorí dokážu vyčarovať úsmev nielen na tvári, ale aj na duši.

Jedlá pripravil a vína odporučil: Juraj Mikula

Hovädzie po burgundsky
Hruška na červenom víne
Srnčia sviečková s omáčkou z červeného vína
Rizoto s červeným vínom