Prepelica

Prepelica pochádza z oblasti, ktorá sa rozprestiera medzi Indočínou a Japonskom. V Európe sa začala chovať až v štyridsiatych rokoch minulého storočia najmä na rôzne laboratórne pokusy. Až neskôr sa zistilo, že má veľmi chutné a výživné vajíčka a mäso.

Prepeličie vajíčka sa dajú použiť rovnako ako slepačie. Ich pravidelná konzumácia podporuje imunitu, upravuje kardiovaskulárny systém a okrem vysokého obsahu fosforu, železa a draslíka sú aj výborným prirodzeným zdrojom omega 3 a 6-mastných kyselín. Mäso prepelíc sa odporúča konzumovať pri astme, zvýšenej fyzickej záťaži, pomáha aj pri liečbe tuberkulózy či nádorových ochorení.

Navyše naozaj výborne chutí a tepelná príprava zaberá iba zlomok času v porovnaní s inou hydinou.

Prepelica s paprikovým krémom
Pečená prepelica so špenátom
Prepelica s karamelizovanými čerešňami
Plnená prepelica