Cibuľový quiche

Najskôr si pripravíme cesto. Dvestoosemdesiat gramov hladkej múky a stoštyridsať gramov masla izbovej teploty dobre vymiesime a necháme vychladnúť v chladničke aspoň hodinu. Potom cesto vyvaľkáme, vložíme do tortovej formy a v rúre rozohriatej na 200°C zapečieme päť minút.

Skôr ako vložíme cesto do rúry ho popicháme vidličkou a zaťažíme sušenou fazuľou. Následne si pripravíme plnku. Pol kila nakrájanej cibule opečieme s dvadsiatimi gramami masla do zlatista. Potom cibuľu dáme do misky, pridáme dve rozšľahané vajíčka, dvestoosemdesiat mililitrov šľahačkovej smotany a sto gramov tvrdého syra typu cheddar.

Zmes ochutíme soľou a čiernym mletým korením, vylejeme do tortárne, posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne dvadsaťpäť minút, alebo kým nebude syr zapečený. Podávať môžeme s rukolovým šalátom.

Odporúčané víno: Frankovka modrá, suché