
Opečené dubáky s hriankou
Na panvici si na oleji do zlatista opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájané dubáky, ktoré jemne podlejeme bielym suchých vínom […]
Jaternice
Najskôr si uvaríme jeden kilogram ryže vo vývare, v ktorom sme varili hlavu, pľúca, kolená, kože, pečeň, slezinu, obličky, bôčik […]
Krvavničky
Sendviče, pokrájané na menšie kocky jemne pokropíme obarom, v ktorom sa varilo mäso. Pridáme surovú krv a dobre premiešame. Primiešame […]
Sedliacka kaša
Umyté jačmenné krúpy varíme za stáleho miešania v dvojnásobnom množstve obaru na jemnom ohni. Keď sú krúpy uvarené, pridáme surovú […]
Zabíjačkové pečené mäso
Rôzny orez zo spracovania jatočnej rozrábky rovnakej veľkosti jemne potrieme bravčovou masťou a dochutíme soľou, rascou a rozpučeným cesnakom. Mäso […]