
Tagliatelle s dubákmi
V osolenej vode uvaríme tagliatelle. Medzitým si na panvici opečieme dubáky so strúčikmi cesnaku, ktoré zalejeme trochou bieleho suchého vína. Keď […]
Bravčová panenka s grilovanou špargľou a slivkovou omáčkou s červeným vínom
Bravčovú panenku potrieme horčicou, osolíme a potrieme zmesou korenia. Opečieme z každej strany 3-4 minúty. Ovarenú špargľu ogrilujeme z každej […]
Morský vlk s omáčkou zo sušených paradajok
Očistenú rybu osolíme z každej strany, naplníme ju petržlenovou vňaťou, citrónovou kôrou a ovarenou špargľou, pečieme pri 180 °C 10-15 […]
Šafránové rizoto so špargľou a nivou
Na masle opražíme šalotkovú cibuľku, pridáme rizotovú ryžu, jemne opražíme a podlejeme bielym suchým vínom. Necháme vypariť alkohol, asi tak […]
Zabíjačkové špeciality
Zabíjačka je jednou z mála tradícií, ktorá má okrem gastronomického aj spoločenský rozmer. V období zabíjačky sa totiž k členom domácnosti pripája aj […]