Karfiol s kari
V hrnci si na oleji opečieme nasekaný cesnak. Keď je hotový pridáme paradajkový pretlak, zázvor, karí, uvarený cícer, kokosové mlieko, karfiol. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Varíme do zhustnutia podľa chuti. Odporúčané víno: Tramín červený, polosladký
Červená fazuľa s pečeným bravčovým mäsom
Na panvici opečieme do zlatista na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, podlejeme vývarom a dusíme, kým nebude mrkva mäkká. Tesne pred koncom pridáme uvarenú fazuľu. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Podávame s pomaly pečeným bravčovým plieckom. Nielen ako dekorácia sa výborne hodí k tomuto jedlu čerstvá šalvia. Odporúčané víno: Chardonnay, suché
Fazuľa s hovädzím mletým mäsom
K opraženej cibuli pridáme mleté hovädzie mäso. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a dusíme aspoň desať minúť. Potom pridáme nakrájanú čerstvú červenú papriku, oregano, paradajkový pretlak a mletú sladkú papriku. Môžeme pridať aj trochu vývaru. Všetko dusíme aspoň dvadsať minút. Na záver pridáme uvarenú fazuľu. Podávame s opečenou pitou. Odporúčané víno: Rizling rýnsky, suché
Fazuľa so špenátom
Na panvici opečieme do zlatista na drobno nakrájanú cibuľku. Potom pridáme uvarenú fazuľu a trochu paradajkovej omáčky. Vďačnou alternatívou je aj fazuľa z konzervy. Všetko dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Potom opečieme na panvici na miernom ohni špenátové listy a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Na […]
Cestoviny
Spaghetti, penne, ravioli či lasagne, kto by ich nepoznal. Existuje však ešte viac zaujímavých typov cestovín, spomeňme preto aspoň zopár z nich. Na juhu Talianska, v oblasti Apúlia, sú veľmi známe orecchiette, ktoré svojím tvarom pripomínajú ušný lalok. Garganeli z oblasti Bologna vznikajú rolovaním štvorcového cesta do valcovitého tvaru. Farfalle svojím tvarom pripomínajú motýľa a obľúbené sú najmä na […]