Plnená prepelica
V miske zmiešame nakrájané rožky, hydinovú pečienku, čerstvú petržlenovú vňať, rozšľahané vajíčka, trochu mlieka, soľ a čierne korenie. Zmesou naplníme osolené prepelice, ktoré následne pečieme v rúre rozohriatej na 170°C pätnásť až dvadsať minút. Podávame s varenými zemiakmi ochutenými pažítkou a maslom. Odporúčané víno: Rizling rýnsky, suché
Gaštanová roláda
Uvaríme si pol kilogramu gaštanov a pomelieme ich. Pridáme stoštyridsať gramov práškového cukru, stodvadsať gramov zmäknutého masla, dve lyžičky kakaa, jeden vanilkový prášok a trochu rumu. Prísady miesime, potom si na kuchynskej fólii z gaštanového cesta vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý potrieme čokoládovou polevou. Tú si pripravíme tak, že nad vodným kúpeľom roztopíme osemdesiat gramov tmavej čokolády a rovnaké množstvo masla. […]
Gaštany s avokádom
Očistené avokádo nakrájame na plátky, ktoré vrstvíme na tanieri s dobre vyzretým syrom typu cheddar. Ozdobíme očistenými pečenými gaštanmi a dochutíme mletým čiernym korením a údenou soľou. Podávame s opečenou bagetkou. Odporúčané víno: Chardonnay, suché
Varené gaštany so smotanou a cibuľkou
Očistené mladé cibuľky si opečieme na olivovom oleji, potom pridáme nakrájanú slaninku a opečieme dohneda. Podlejeme šľahačkovou smotanou a pridáme varené gaštany. Chvíľu povaríme, kým smotana zhustne. Dochutíme mletým čiernym korením, soľou a čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Odporúčané víno: Veltlínske zelené, suché
Dusené bravčové plece s gaštanmi
Bravčové plece si nakrájame na väčšie kúsky a opečieme z každej strany na bravčovej masti. Mäso vyberieme a do panvice pridáme cibuľu, cesnak, varené gaštany a lesné hríby. Podlejeme suchým bielym vínom a povaríme, kým sa nevyparí alkohol. Potom vložíme mäso späť a dochutíme balzamikovým octom, soľou, čiernym korením a čerstvým rozmarínom. Dusíme dve hodiny. Odporúčané víno: Pinot Noir, suché