Prepelica
Prepelica pochádza z oblasti, ktorá sa rozprestiera medzi Indočínou a Japonskom. V Európe sa začala chovať až v štyridsiatych rokoch […]
Hrebenatka s prosciuttom
Hrebenatku obalíme prosciuttom, prepichneme vetvičkou čerstvého rozmarínu a opečieme na panvici. Podávame so smotanovým jogurtom, do ktorého pridáme trochu soli, mletého […]
Zapekaná hrebenatka
Čerstvú hrebenatku vložíme do vrchnej časti vlastnej lastúry a posypeme zmesou strúhanky, nastrúhaného parmezánu a čerstvého tymianu. Takto pripravenú zapečieme približne sedem […]
Hrebenatka so špargľou
Očistenú čerstvú špargľu si uvaríme vo vode, do ktorej pridáme koliesko citrónu, bobkový list, cukor, soľ a celé nové a čierne korenie. […]
Hrebenatka s mangovou salsou
Hrebenatku prudko opečieme na olivovom oleji, z každej strany približne jednu minútu. Salsu si pripravíme tak, že si nakrájame na drobné […]