
Sedliacka kaša
Umyté jačmenné krúpy varíme za stáleho miešania v dvojnásobnom množstve obaru na jemnom ohni. Keď sú krúpy uvarené, pridáme surovú […]
Krkovička so šalviou
Nakrájanú a naklepanú krkovičku ochutíme čiernym korením, soľou a krátko opečieme na rozpálenej panvici. Potom ju vyberieme, dáme na ňu plátok prosciutta […]
Pečená krkovička s kvasenou kapustou
Nakrájanú krkovičku opečieme na rozpálenej panvici z každej strany približne tri minúty a následne dáme ešte dopiecť na sedem minút do rozohriatej […]
Krkovička so smotanovými zemiakmi
Krkovičku nakrájame na plátky a krátko opečieme z oboch strán na dobre rozpálenej panvici. Potom ju postupne ukladáme na plech. Najskôr uložíme […]
Hrebenatka s prosciuttom
Hrebenatku obalíme prosciuttom, prepichneme vetvičkou čerstvého rozmarínu a opečieme na panvici. Podávame so smotanovým jogurtom, do ktorého pridáme trochu soli, mletého […]