Bôčiková rolka
Obdĺžnikový kus bôčiku si narežeme po dlhšej strane tak, aby sa dal otvoriť. Potom ho osolíme, okoreníme a po celej ploche rozotrieme plnku. Tú si pripravíme tak, že do nakrájaných kúskov bieleho pečiva pridáme rozšľahané vajíčka, soľ, čierne korenie, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a postupne pridávame iba toľko mlieka, koľko dokáže pečivo nasať. Následne mäso zrolujeme a zviažeme mäsiarskou niťou. Vložíme na plech, podlejeme vodou a pečieme prikryté hodinu v rúre, rozohriatej na 180ºC. Potom plech odokryjeme, kožu narežeme na približne dvojcentimetrové pásiky a zapečieme do chrumkava. Podávame so zeleninovým šalátom.
Odporúčané víno: Rizling rýnsky, suché