Fusilli all´Amatriciana
Na panvici opečieme na pásiky nakrájané guanciale, teda sušený podbradok, ktorý však dokonale nahradí pancetta. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu […]
Bryndzové guľky
Sušené čerešne prikryjeme navlhčenou papierovou utierkou a počkáme minimálne tri hodiny, kým trochu zmäknú. Nakrájame ich na drobné kúsky, zmiešame […]
Bryndzové hniezda
Z lístkového cesta si vytvarujeme obdĺžnik, približne dva milimetre hrubý. Potrieme ho bryndzou, ktorú predtým necháme pri izbovej teplote aspoň […]
Pirohy s bryndzou
Do uvarených, vychladnutých a nastrúhaných zemiakov pridáme jedno vajíčko, soľ a podľa potreby hladkú múku. Z cesta vytvarujeme šúľance, ktoré […]
Kuracie stehná s bryndzou
Na kuracích stehnách oddelíme kožu, pod ktorú natlačíme bryndzu. Ochutíme soľou a pečieme v rozohriatej rúre, kým nebudú mäkké. Pred […]