
Zapekaný karfiol
Karfiol obvaríme dve minúty v osolenej vode. Vyberieme ho, pridáme hrášok a vložíme do zapekacej misy. V miske vymiešame dvesto […]
Cibuľový quiche
Najskôr si pripravíme cesto. Dvestoosemdesiat gramov hladkej múky a stoštyridsať gramov masla izbovej teploty dobre vymiesime a necháme vychladnúť v […]
Jedlá s vínom
Dobré jedlo a víno sú overenou dvojicou už od nepamäti. Správne nakombinované víno dokáže krásne pozdvihnúť nielen jedlo, ale aj […]
Hovädzie po burgundsky
V hrnci opečieme nakrájanú slaninku do zlatista. Keď je hotová, odložíme ju nabok a vo výpeku opečieme z každej strany […]
Hruška na červenom víne
Hrušku ošúpeme, rozpolíme a varíme v červenom víne, do ktorého pridáme trochu cukru, škorice, klinčeky a aníz. Podávame na čokoládovej […]