Zsolti v Ohnisku
Nadpis si asi zaslúži vysvetlenie. Zsolti je známy strekovský autentický vinár Zsolt Sütő a Ohnisko je košická reštaurácia, ktorej chef je Michael Thiry. Spojovacím článkom medzi týmito pánmi sa stal Martin Jakub z distribučnej spoločnosti Kubbo Select.
Vďaka nemu sa umenie týchto dvoch pánov mohlo stretnúť v zážitkovom párovaní jedla a vína. Invencie tento večer poskytol veľké priehrštie. Päť chodov, osem vín a jedno pivo, samé o sebe, ale aj vo vzájomnej kombinácii potešili zmysly účastníkov.
My vieme potešiť iba vaše oči, ale aj to stojí za to.
-hl-

Zsolti v Ohnisku
Ustrica vylepšená pivom typu lambic, malinami, chrenom, jódovou penou a passion fruit, k tomu pivo z dielne Strekov 1075.

Zsolti v Ohnisku
Tatarák z pštrosa s mangovým ponzu (citrusová omáčka), avokádovo-banánové pyré, fermentovaný ananás a banánový chlieb, spoločnosť mu robil Šupkáč Šróner & Sütő 2021.

Zsolti v Ohnisku
Variaciu na tému mačanky tvoril vínovo-gaštanový krém, zmrzlina z grilovanej klobásy, grilovaný bravčový bok, dubáky fermentované v cibébovej šťave, hrušky fermentované v smrekovom mede a sladovnícky jačmeň, to všetko dopĺňala PORTA 7, „víno spod kožky“, ktoré najviac zarezonovalo u prítomných.

Zsolti v Ohnisku
Nápaditý dezert sa skladal z Mille-Feulle (koláčik z navrstveného lístkového cesta a krému), zmrzlina s bielou čokoládou a zelerom, pekanové orechy a sezónna zelenina a ovocie, na zapitie poslúžil Pinot Noir 2021.

Zsolti v Ohnisku
Druhá sladká kreácia pozostávala zo zmrzliny s vykŕmenou kačacou pečeňou, makového skla a omáčky z frankovky, čučoriedok, čierneho cesnaku a fermentovanej sóje, to všetko osviežovala Frankovka 2019.