Tokajský med z bio vinohradov

Pre bio pestovanie viniča sa vo vinárstve Tokaj Macik Winery rozhodli ešte v roku 2010, keď začali s obnovou starých vinohradov. Už pri príprave pôdy pre novú výsadbu uvažovali ako najlepšie použiť ekologické postupy. Jedným z nich je vysádzanie rôzne kvitnúcich rastlín do medziradia.

Nie je to na okrasu, ale rastliny slúžia ako prírodné hnojivo alebo aj zadržiavač vlahy. Pri takom počte kvetov, ich napadla myšlienka začať chovať včely. Erika Maciková sa okamžite zamilovala do tejto práce. Podľa nej je to niečo ako relax, popri intenzívnej práci someliéra či organizovaní rôznych ochutnávok, ktoré vo vinárstve vykonáva.

Med od Eriky sa pomaly stáva populárnym suvenírom z Tokaja, ktorý má navyše aj liečivé účinky. V ponuke je viacero druhov, keďže sleduje znášku a vytáča med podľa druhu.

-jm-