Panenka na hríboch
Najskôr nakrájame cibuľu na plátky a na oleji ju opečieme do zlatista. Pridáme nakrájanú zmes hríbov, podlejeme bielym suchým vínom a chvíľu podusíme, aby sa vyparil alkohol. Potom dochutíme soľou a čiernym korením. Podlejeme trochou zeleninového vývaru a hríby dusíme, kým nebudú mäkké. Na konci pridáme štipku tymiánu a studené maslo, ktoré vytvorí krásnu hustú omáčku. Panenku pripravíme podľa návodu z úvodu a podávame s grilovanou paprikou. Tú pripravíme tak, že na panvicu bez oleja dáme celú papriku aj so zelenou stopkou a z každej strany ju opečieme až do čierna. Potom ju vložíme do misky, ktorú prikryjeme kuchynskou fóliou a desať minút necháme odstáť. Až potom ju ošúpeme a ochutíme údenou soľou a olivovým olejom.
Odporúčané víno: Rulandské biele, suché