Neobyčajná degustácia priamo vo vinici

Bratia Hubinskí sa už niekoľko rokov venujú výrobe vína, ktorá je založená na minimálnych zásahoch. Sú iné, na aké sme väčšinou zvyknutí, ale veľmi pekne odzrkadľujú charakter polohy, na ktorej sa urodilo hrozno.

Pri ostatnej návšteve ich vinárstva sme okrem zaujímavej ochutnávky priamo v pivnici zažili aj neobyčajnú vo vinici. Nielenže sme chutnali víno priamo tam, kde sa urodilo, ale spoznali sme ho aj v netradičnej, ale čoraz populárnejšej bublinkovej forme, známej pod francúzskym označením Pét-Nut. K príjemnému zážitku sa pridalo aj počasie, ktoré nás obdarilo priehrštím slnečných lúčov a my sme si mohli v kľude vychutnať tento pekný deň. V pivnici bratov Hubinských sme navyše ochutnali viac ako dve desiatky vzoriek.

Každý si našiel svojho favorita, ale boli medzi nimi aj vína, ktoré sa páčili všetkým. Medzi takéto určite patrí Rizling rýnsky 2017 či Veltlínske zelené 2018 vyzrievané v betónovom tanku v tvare pyramídy. Neobyčajne zaujímavá bola aj ochutnávka ešte mladých vín z ročníka 2019, spomedzi ktorých najviac zažiaril hrozienkový Devín, ktorý mal pri zbere cukornatosť až 30°NM.
-jm-

Obr. Na ochutnávke Rizlingu rýnskeho, vyrobeného spôsobom Pét-Nut, priamo vo vinici, kde sa hrozno urodilo (zľava Roman Chňapek, David Hubinský, Radoslav Svitana a Peter Hubinský).