Lososový quiche

Do misky si nastrúhame tri väčšie očistené zemiaky. Ochutíme ich lyžicou oleja, soľou a čiernym mletým korením. Zemiakovú zmes vložíme do tortovej zapekacej misy s priemerom 25 centimetrov, ktorú predtým potrieme olejom. Zmes rovnomerne rozotrieme aj po stranách. Dáme piecť na dvadsať minút do rozohriatej rúry na 180ºC. Medzitým si do misky pripravíme stopäťdesiat gramov nakrájaného údeného lososa, sto mililitrov sladkej smotany, dve vajíčka, soľ, čierne mleté korenie a všetko dobre premiešame. Pridáme čerstvý špenát, ktorý si predtým podusíme na olivovom oleji s cesnakom. Lososovú zmes vylejeme do zapekacej misy a pečieme ďalších dvadsať minúť (prípadne aj viac), kým quiche nebude mať krásny hnedastý povrch.

Odporúčané víno: ružové sýtené, polosuché