Kde sa rodia kvalitné vína?

Asi každý nám dá za pravdu, že základ dobrého vína začína ešte vo vinohrade. Krásne dozreté hrozno je nielen pastvou pre oči, ale aj pohladením duše každého technológa. Následná výroba vína je potom radosťou, potešením, ale aj skúškou trpezlivosti.

Odhadnúť správny moment, kedy poslať víno z tanku alebo drevených sudov do fľaše, je ozajstným kumštom. Hlavne pri červených vínach je to až priam umelecké dielo. A ak je vaša práca pravidelne oceňovaná, je to znak toho, že vinár si svoju prácu neodvádza len dobre, ale dáva do nej aj kus srdca. Vínu dopraje nielen čas, ale aj patričné ubytovanie v podobe kvalitných sudov.

Určite sa nesmie zabúdať ani na vhodný priestor, aby anjelská daň nebola príliš vysoká. Jeden takýto sme našli aj v hoteli Château Šarkan, kde zrejú vína známeho slovenského vinára Richarda Tótha. Práve v tejto pivnici získal svoju finálnu podobu aj Dunaj 2020, ktorý sa na tohtoročnej súťaži Vinalies Internationales Paris stal najvyššie hodnoteným vínom zo Slovenska.

Vins Winery - Dunaj 2020