Gurmán Award 2024

Tento rok sa slávnostné odovzdávanie ocenení Gurmán Award 2024 konalo v priestoroch Ponton Bubles na brehu Dunaja v Bratislave. Príjemná atmosféra a hojná účasť tohto podujatia, ktoré vzdáva hold gastronómii na Slovensku, určite potešila aj organizátora Radoslava Nackina.

Na odovzdávaní sa stretli nielen špičkoví šéfkuchári, majitelia reštaurácií, ale aj vinári, someliéri a viacerí skutočne vzácni hostia z prostredia svetovej gastronómie. Podľa odbornej poroty sa najlepším šéfkuchárom stal Daniel Tilinger z Eck restaurant, ktorá zároveň získala nielen ocenenie Gurmán top za najlepšiu reštauráciu powered by S. Pellegrino, ale sa stala aj Najlepšou prémiovou reštauráciou. Spolu s reštauráciou Irin dosiahli aj najvyššie ocenenie Tri zlaté vidličky.

Najlepšou tematickou reštauráciou sa stala Edomae Sushi Matsuki. Za Najlepšiu hotelovú reštauráciu bola vyhlásená Reštaurácia Franz Josef v Hotely Lomnica. Cenu Grand Prix za celoživotné dielo získal Richard Cisár. Cenu Hospitality Award získal bratislavský Irin.

Objavom roka sa stal Lukáš Heuser z reštaurácie Origin a Somelierom roka sa stala Patrícia Bačová, ktorá bola členkou hodnotiacej komisie redakčného testu časopisu Vinotéka v piatom minuloročnom čísle, v ktorom sme sa venovali vínam z odrody Dunaj.

-jm-, snímky: kavickari.sk