Aj červené sa môže chladiť
Pitie vychladeného červeného vína, najmä ľahšieho ovocného, počas letných dní nie je žiadnym hriechom. Samozrejme, nič sa nesmie preháňať, ale správne vychladené červené víno môže byť skvelou náhradou za tradičné vychladené biele či ružové. Odporúča sa ho vychladiť na približne 13 až 11°C.
S nástupom letných a slnečných dní sa doslova „roztrhlo vrece“ aj s grilovačkami. V tomto období sa z každého Slováka stane odborník na grilovanie. No a k dobrému steaku na grile, či kvalitne spálenému hamburgeru a chutnej chrumkavej klobáse, samozrejme, patrí aj červené víno. A podávať ho počas leta teplé je pre viacerých z nás nie veľmi vábivé. Pokojne si preto nechajte vyhladiť trebárs aj červené vína, ale nepodliezajte desať stupňov Celzia.