Oberačky hrozna sú už v plnom prúde a s nimi prichádza aj burčiaková sezóna

V Shebo Winery sa zamerali na ručný zber odrody Irsai Oliver z obce Hubice v okrese Dunajská Streda. Ako hovorí marketingová manažérka Shebo Winery Dagmar Šebová, prvý burčiak je najvzácnejší: „Naši zákazníci sa naň vždy veľmi tešia. Je takou chutnou a voňavou predzvesťou jesene.“.

Vinárstvo so 400-ročnou tradíciou pripomína, že pravý burčiak by mal byť vyrobený z čisto slovenského hrozna a u registrovaného slovenského vinárstva. Zväčša sa vyrába z voňavej skorej odrody hrozna, akou je Irsai Oliver, Muškát moravský, alebo Müller Thurgau. „Náš Irsai Oliver mal pri zbere cukornatosť 15, 8° NM. Na prvý zber tejto sezóny je to ideálny parameter.

Vždy nám záleží, aby sme ponúkali prvotriedny produkt, a tak sme sa rozhodli prvý ručný zber tejto sezóny trochu oddialiť a oplatilo sa,“ poznamenala Dagmar Šebová s tým, že otvorenie burčiakovej sezóny je každoročne prestížna udalosť.

Zdroj foto: Shebo Winery