Cestoviny s údeným lososom
Na panvici si na troche olivového oleja opečieme nakrájaného údeného lososa, pridáme šľahačkovú smotanu a trochu paradajkovej omáčky. Tú pripravíme tak, že v hrnci orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a stopkatý celer. Následne pridáme olúpané paradajky z konzervy, ktoré ochutíme soľou a cukrom a varíme pol hodiny. Potom všetko rozmixujeme a ak treba, dochutíme soľou a cukrom. Do takto pripravenej paradajkovej omáčky ponoríme čerstvú bazalku. Bazalku tam necháme, až kým omáčka nevychladne. Do lososovej omáčky pridáme uvarené cestoviny, všetko dobre premiešame a chvíľu spolu povaríme. Dochutíme čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Odporúčané víno: Rulandské šedé, polosuché