Rib eye steak s gratinovanými zemiakmi a dubákovou omáčkou
Uvarené nakrájané zemiaky vrstvíme s bešamelom do zapekacej misy. Najskôr začneme bešamelom, ktorý si pripravíme tak, že do rozpusteného masla pridávame hladkú múky dovtedy, kým vznikne hustá kaša. Do nej postupne pridáme mlieko, soľ, nastrúhaný muškátový orech a všetko privedieme do varu. Striedavo vrstvíme zemiaky, bešamel a nastrúhaný parmezán, až kým misa nie je plná. Potom dáme zemiaky zapiecť do rúry. Medzitým si na panvici opečieme nakrájané čerstvé dubáky, cibuľku a cesnak. Keď sú hríby opečené, pridáme šľahačkovú smotanu, čerstvý tymian, soľ a mleté čierne korenie. Varíme do požadovanej hustoty. Na koniec pridáme trochu strúhaného parmezánu. Podávame s rib eye steakom.
Odporúčané víno: Dunaj, suché