Špenát na štyri rôzne spôsoby

Táto veľmi zdravá listová zelenina napriek všeobecnému mýtu neobsahuje až také množstvo železa, ako sa hovorí. Napriek tomu obsahuje vo vysokom množstve karotenoidy, ktoré pôsobia ako prostriedok na prevenciu nádorových ochorení. Vďaka luteínu pôsobí aj antioxidačne a vyšší obsah draslíka pomáha regulovať krvný tlak.

Aj napriek tomu mnohým ľuďom pri slove špenát naskočí husia koža. Preto sme sa rozhodli, že vám zo špenátu pripravíme také jedlá, po ochutnaní ktorých vám husia koža zmizne raz a navždy.

Jedlá pripravil a vína odporučil Juraj Mikula.

Pečený losos so špenátom
Bruschetta so špenátom a slaninkou
Špenátové suflée s parmezánovou omáčkou
Špenátový šalát