Fazuľa
Fazuľa sa pestuje na všetkých kontinentoch, teda okrem Antarktídy. Ročne sa na svete vypestuje takmer tridsať miliónov ton zrnovej fazule […]
Zubáč
Mnoho milovníkov sladkovodných rýb považuje zubáča za najväčšiu delikatesu. Pôvodnou domovinou tejto ryby je povodie Dunaja a Volgy, preto sa […]
Zubáč s pomaly pečenými paradajkami
Čerstvé paradajky prekrojíme na polovicu, pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou a dáme piecť do rozpálenej rúry na 120° na päť hodín. […]
Zubáč s tagliatelle
Na panvici opečieme do chrumkava na pásiky nakrájaného zubáča. Rybu vyberieme a pridáme rozkrojené strapcové paradajky, ktoré upečieme do mäkka. Potom pridáme […]
Zubáč s pečenou zeleninou
Mrkvu, petržlen a cuketu nakrájame na rovnaké pásiky. Mrkvu a petržlen uvaríme v zeleninovom vývare do polomäkka. Spolu s čerstvou cuketou ich poukladáme na […]