Panenka s hríbovým rizotom

Cibuľu šalotku nakrájame na drobné kúsky a opečieme ich do zlatista na olivovom oleji. Následne pridáme ryžu na rizoto, druh Arborio alebo Carnaroli, a chvíľu opečieme. Potom pridáme trochu bieleho suchého vína a počkáme, kým sa odparí alkohol. Pridáme nakrájané hríby a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme, kým nie je ryža skoro uvarená. V tomto štádiu pridáme nastrúhaný parmezán, čerstvú petržlenovú vňať, kúsok studeného masla a rizoto odstavíme. Dobre ho premiešame a necháme, aby trochu zhustlo. Podávame s bravčovou panenkou, ktorú sme pripravili podľa návodu v úvode. Nakrájame ju na plátky a kvôli efektu ešte z jednej strany rýchlo opečieme na rebrovanej panvici.

Odporúčané víno: Rizling vlašský, suché