Mrkvový koláč

V miske zmiešame 250 gramov hladkej múky, rovnaké množstvo kryštálového cukru, jeden prášok do pečiva a dve lyžičky mletej škorice. Pridáme 750 ml nastrúhanej čerstvej mrkvy, 370 ml rastlinného oleja, 100 gramov nasekaných vlašských orechov a štyri ručne rozšľahané vajíčka, do ktorých sme pridali trochu čerstvej vanilky. Ako alternatívu môžeme použiť zopár kvapiek vanilkovej esencie. Všetko dobre zmiešame a pečieme približne štyridsaťpäť minút v rúre rozohriatej na 150°C. Po vychladnutí potrieme koláč polevou, ktorú si pripravíme zmiešaním 150 gramov mascarpone, 125 gramov masla (izbovej teploty) a 200 gramov práškového cukru. Podávame so šľahačkou.

Odporúčané víno: Tokajský výber, sladké