Bochník z rebier

Surové rebrá ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zvinieme ich do kruhu, na konci spojíme špáradlom a do stredu postavíme pohár hore dnom. Dáme ich na pekáč, podlejeme vodou a prikryté pečieme pri 170ºC domäkka. Potom rebrá vyberieme z rúry, odokryjeme, vyberieme pohár a stred naplníme plnkou. Pripravíme ju z bieleho pečiva, ktoré nakrájame na malé kocky a pokvapkáme mliekom tak, aby ho nasiakli. Pridáme opečenú cibuľku, soľ, čierne korenie, nakrájanú petržlenovú vňať, lyžicu kačacieho tuku a vajíčko. Všetko dobre premiešame a zmesou naplníme rebrá.
Pečieme odokryté pri teplote 160ºC, kým vrch plnky nebude zapečený.

Odporúčané víno: Rizling vlašský, suché